Stacks Image 11
Niels Hendriks, muzikant, dirigent en arrangeur.


Niels Hendriks begon als 10 jarige met het bespelen van de Trombone, bij Harmonie Vicinia in Vianen(NB) en Harmonie Gaudete in Domino in Cuijk. In de loop der jaren heeft Niels instrumenten als trompet, bariton / euphonium, hoorn en bastuba / sousafoon erbij geleerd. Niels heeft ruim 5 jaar lesgegeven bij Muziekschool Music Fun in Mill. In maart 2016 is Niels begonnen met blokfluitlessen op Basisschool ‘De Akkerwinde’ in Vianen, heeft Niels muzieklessen verzorgt voor Fanfare EMM uit Heijen en is allround koperdocent. Op dit moment is Niels actief als Muziekdocent op Basisschool De Heggenrank in Heijen, De Akkerwinde in Vianen en Dr. Jan de Quay in Beers. verder is Niels als koperdocent verbonden aan Muziekvereniging Juliana in Haps. Sinds 2016 verzorgt Niels met Hendriks Muziek muzieklessen in de omgeving Cuijk, Boxmeer en Gennep.

Als dirigent is Niels actief bij verschillende verenigingen. Zo heeft hij 4 jaar het opleidingsorkest gedirigeerd van Harmonie Gaudete in Domine uit Cuijk. Met dit opleidingsorkest heeft Niels in 2014 op het Concours voor Jeugdorkesten in Ammerzoden een 'Eerste prijs' behaald met een totaal van 80,25 punten. Niels dirigeert heden het B-Orkest van de Fanfare EMM uit Heijen, is groepsrepetitor bij Muziekvereniging Vicinia uit Vianen, is 2e dirigent bij Harmonie Gaudete in Domino en is dirigent geweest van Bigband The Black Pearls uit Wanroij en Harmonie Ons Genoegen uit St. Hubert. Heden is Niels actief als dirigent van Muziekvereniging Were Di in Beugen en Jeugdorkest van Fanfare Crescendo te Milsbeek.

Als muzikant is Niels werkzaam als trombonist bij de Fanfare van het Korps Nationale Reserve. Dit orkest is 1 van de 4 Landmacht orkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Met dit orkest treedt Niels op in binnen en buitenland. In de loop der jaren heeft Niels samengewerkt met artiesten als Hind, Pearl Jozefzoon, Edwin Rutten, Karin Bloemen, Eric Vloeimans en Wolter Kroes. Verder is Niels werkzaam bij verschillende bands en als remplaçant bij verschillende orkesten.

Visie

De visie die Niels heeft is dat muziek maken vooral leuk moet zijn! Muziek is een uitlaatklep en zou niet als verplichting moeten voelen. Dit draagt hij ook overal uit! Kwaliteit staat ook hoog in het vaandel bij Niels. Met zijn enthousiasme en zijn passie voor muziek hoopt hij mensen enthousiast te maken voor muziek en vooral mensen plezier te laten hebben in muziek!